Keho -ystävä vai vihollinen?

Jos mietit paljon omaa kehoasi, on tämä kirjoitus Sinulle.

Puhun paljon asiakkaideni kanssa kehosta ja kehonkuvaan liittyvistä asioista. Tässä kirjoituksessa on koottuna joitain ajatuksia ja kysymyksiä liittyen suhteeseen omaan kehoon. Ota pieni hetki itsellesi ja mutustele alla olevia kohtia.

K niin kuin koti. Niin, kehosi on sinun kotisi. Se on se yksi ja ainoa todellinen koti, jossa elät koko elämäsi. Olitpa missä tahansa tai tapahtuipa elämässäsi mitä tahansa, olet aina sisällä omissa nahoissasi. Moni hoitaa ja huoltaa asuntoaan tai taloaan paremmin kuin omaa kehoaan. Kohteletko sinä asuntoasi tai taloasi paremmin kuin kehoasi? Onko kotisi viihtyisä ja toimiva? Kohteletko kehoasi, todellista kotiasi, sen ansaitsemalla tavalla? Niin, mitä ajattelet kehosi ansaitsevan? Annatko kehollesi sen kaipaamaa hoivaa, arvostusta ja kiitosta? Vai annatko sille vain kritiikkiä?

E niin kuin elämä. Kehon tehtävä on mahdollistaa se, että Sinä voit elää. Sen tehtävä on edistää ja tukea elämää. Kehosi tekee valtavan määrän asioita ja toimintoja, jotta Sinä voit elää ja toimia. Hurja määrä viestejä ja käskyjä kulkee jatkuvasti kehossasi, jotta Sinä voisit keskittyä elämään juuri sinun näköistä elämää ja nauttia siitä.  Mutta, nautitko sinä siitä kaikesta mitä kehosi sinulle mahdollistaa?

H niin kuin hyvinvointi. Yksi sana, joka käsittää valtavasti asioita sisälleen.  Oleellista kuitenkin on, se, että mitä hyvinvointi tarkoittaa sinulle? Onko kehossasi hyvä olla? Annatko kehollesi riittävästi ravitsevaa ja monipuolista ruokaa? Entä annatko sille riittävästi monipuolista liikuntaa josta kehosi aidosti nauttii? Annatko kehollesi  riittävästi lepoa ja unta? Voitko kehosi hyvin?

O niin kuin oma. Sinun oma kehosi on tosiaan vain ja ainoastaan sinun. Jos pysähdyt miettimään, niin se on itseasiassa ainoa asia, mitä tulet todella koskaan omistamaan. Kaikki muu voi hävitä, mutta sinulla on aina kehosi, niin kauan kun elät. Entä jos suhtautuisit kehoosi kuin parhaaseen ystävääsi tai rakkaaseesi? Koska Sinun kehosi on se sinun intohimoisin rakastajasi, joka tekee koko ajan kaikkensa, vain ja ainoastaan sinun vuoksesi. Sinun kehoasi ei kiinnosta mitä muiden kehoissa tapahtuu. Se on keskittynyt kaikella energiallaan Sinuun, jotta sinä voisit olla hyvinvoiva ja onnellinen. Mutta kuunteletko sinä mitä se yrittää sinulle viestittää? Annatko sinä kehollesi mahdollisuuden toimia kuten sille on hyvä vai päätätkö sen tarpeista sen puolesta?

 

Entä jos kehosi viestit olisivat kuin intohimoiselta

rakastajalta saatuja rakkauskirjeitä

 

Jättäisitkö lukematta?

 

Haluan esittää sinulle vielä lopuksi pari tärkeää kysymystä:

  • Kohtelisitko jotain rakasta ihmistä kuten kohtelet kehoasi?
  • Puhutko kehollesi kuin rakkaalle ystävälle? Kuinka kauan ajattelet, että rakas ystäväsi olisi ystäväsi, jos puhuisit hänelle kuten puhut kehollesi?

 

Ja lopuksi se tärkein,

Mitä kehosi yrittää kertoa sinulle juuri nyt?

 

Toivon, että tämä artikkeli herätteli sinua pohtimaan, että entä jos ikioma kehosi voisikin olla ystäväsi eikä vihollisesi. Toivon, että koit edes pienen hetken jotain armollisuuden ja lempeyden tunteita arvokasta kehoasi kohtaan ❤

 

  • Juuri Sinun ajatuksesi voivat olla kullanarvoisia ja auttaa jotakuta toista pääsemään lähemmäksi itsensä näköistä ja arvoista elämää. Jaa arvokkaat pohdintasi muillekin kommenttiosioon!

 

  • Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, olisin super iloinen, jos jakaisit artikkelin eteenpäin ❤ siten myös muut voivat oivaltaa jotain hyödyllistä asian äärellä.

 

Lempeydellä

Ulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: