Entä jos tavoittelemasi hyvinvointi onkin pelkkä optinen harha?

 

 

Hyvinvoiva ja onnellinen ihminen

 

Sulje silmäsi hetkeksi ja anna mielikuvien virrata….

Mitä näet?

Näitkö mahdollisesti onnellisia nauravia kasvoja, hoikkia vyötäröitä, tietynlaisia taloja ja autoja, juuri oikean muotoisia pakaroita, ulkomaanmatkoja, rusketusta… tai jotain aivan muuta.

Haluan haastaa sinua pohtimaan noita mielikuviasi.

Ihmismieli tykkää päämääristä. Se sinun halajamasi päämäärä kertoo jotain siitä, mikä linkittyy SINUN mielessäsi siihen, miltä onnellisuus, hyvä elämä, menestys tai hyvinvointi näyttää

 

 – tai miltä ajattelet sen näyttävän

 

Sanotaan, että hyvinvoivassa kehossa asuu hyvinvoiva ihminen. Toisaalta, hyvinvoivan näköisessä kehossa voi asua hyvinkin huonovointinen ja onneton ihminen. Niin hassua kuin se onkin, ulospäin tilanne voi nimittäin näyttää lähes samalta.

Vasta se miltä elämä todella tuntuu paljastaa todellisuuden. Asuuko Sinun nahoissasi oikeasti hyvinvoiva ihminen? Onko mahdollista, että Sinun nahoissasi asuukin vain hyvinvoivan näköinen ihminen, joka elää illuusiossa? Entä jos elätkin kuin optisessa harhassa?

Puhun paljon hyvinvoinnin illuusiosta, koska useimmilla meillä on aika tarkkoja mielikuvia siitä, miltä hyvinvointi tai onnellisuus näyttää ja iso osa syömisen, painon ja kehonkuvan ongelmista liittyy nimenomaan tähän illuusioon.

Hyvinvoinnin illuusio paljastuu usein vasta sitten, kun on saavutit sen miltä ajattelit hyvinvoinnin, menestyksen tai onnellisuuden näyttävän.

Sitten huomaatkin, että kappas! Onni ja autuus eivät seuranneetkaan perässä!

Se tietty maaginen vaa´an lukema, timmi peppu, iso hauis, loistava urakehitys, pullea pankkitili tai kaunis iso koti eivät tuoneetkaan mukanaan onnellisuutta ja autuutta.

 

 

Mitä oikein tapahtui?

Miksei auvoinen hyvinvointi, onnellisuus ja mahtava elämä

löytäneetkään luoksesi, vaikka teit kaiken kuten pitikin?

 

Koska, sinä olet SINÄ. Et saanut kaipaamisia asioita tai tunteita, koska sinulla on sinun kehosi, sinun arvosi, sinun haaveesi, sinun kipukohtasi, sinun unelmasi, sinun epävarmuutesi ja sinun vahvuutesi. Siksi, koska kukaan muu ei ole SINÄ.

 

Reitti, jota päätit kulkea ei ollutkaan sinun reittisi

– se oli jonkun muun

 

Valinnat, joita teit, eivät olleetkaan linjassa sinun arvojesi kanssa  

– ne olikin jonkun muun arvoja

 

Hyvinvoinnin illuusio liittyy usein vahvasti siihen, miksi syöminen hyvinvointiaan aidosti tukien tai liikkuminen ilolla on niin vaikeaa. Se on niin vaikeaa, koska ne ohjeet on usein räätälöity jollekin toiselle ja johonkin toisenlaiseen elämäntilanteeseen. Siksi ne ei yleensä toimi. Koska se joku muu ei ole Sinä.

Hyvinvoinnin illuusio on katala. Jos olet ”ostanut” valmiin mielikuvan hyvinvoinnista, et tule todennäköisesti koskaan olemaan aidosti ja oikeasti hyvinvoiva ja onnellinen. Valitettavasti.

Hyvinvoinnin illuusio voi olla katala myös toiseen suuntaan. Voi olla, että olet tehnyt valintoja ja tekoja mahtavasti omaan arvomaailmaasi pohjaten. Kehosi ja mielesi voi hyvin ja olet oikeasti ja aidosti hyvinvoiva ja onnellinen.

Mutta sitten, entä jos et silloin olekaan sitä jotain miltä hyvinvoinnin, onnellisuuden ja menestyksen piti mielestäsi näyttää? Voisitko silti antaa itsellesi luvan nauttia hyvinvoinnista ja onnellisuudesta vapaasti omana itsenäsi?

 

Nyt voit ottaa pienen hetken itsellesi ja pohtia, että

  1. Onko SINUN mielikuvasi hyvinvoinnista ja onnellisuudesta linjassa arvojesi kanssa? Vai huomaatko ”ostaneesi” ne joltain tai jostain?
  2. Mitä asioita sinun elämässäsi käytännossä liittyy hyvinvointiin, menestykseen ja onnellisuuteen?
  3. Tuoko ne asiat sinulle aidosti juuri niitä asioita ja tunteita, mitä toivoisit niiden tuovan? Vai huomaatko, että luulit saavasi niiden kautta elämääsi hyvinvointia, menestystä ja onnellisuutta, mutta todellisuus osoittautui joksikin muuksi?
  • Toivon, että jaat arvokkaat pohdintasi muillekin kommenttiosioon! Ne voi olla kullanarvoisia ja auttaa jotakuta toista pääsemään lähemmäksi itsensä näköistä ja arvoista elämää.
  • Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, olisin super iloinen, jos jakaisit artikkelin eteenpäin ❤ siten myös kaverisi voivat oivaltaa jotain hyödyllistä asian äärellä.

Lempeydellä

Ulla

ps. tsekkaa artikkelin kuvaa hieman tarkemmin 😉

Artikkelikuva täältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: